KoRn (ook wel KoЯn) is een Amerikaanse band uit Bakersfield, Californië. Korn is opgericht in 1993 en word door velen gezien als de grondlegger van het nu-metalgenre. De band introduceerde in 1994 met hun debuutalbum de karakteristieke, met laag gestemde gitaren en hip-hop invloeden doorspekte alternatieve metalsound, die vele andere bands beïnvloedde. De combinatie van een nieuw soort metal sprak een enorme doelgroep en wereldwijd verkochten ze 30 miljoen albums. Eind jaren ’90 en begin 2000 scoorde de band enkele grote hits met nummers als ‘Freak on a Leash’ en ‘Falling Away From Me’. In 2005 verliet gitarist Brian ‘Head’ Welsch de band en ging op solo tour.
In het voorprogramma van het concert in Muziekcentrum Enschede staat de nieuwe band van Welch.

De band is niet bang voor vernieuwingen en het introduceren van nieuwe elementen of samenwerkingen. In 2011 zochten ze de samenwerking op met Dubstep DJ Skrillex en brachten het album ‘The Path of Totality’ uit. Frontman en zanger Jonathan Davis zegt over dit album: “I want to trail-blaze. I want to change things. I want to do things we’re not supposed to do. I want to create art that’s different and not conform to what’s going on. We didn’t make a dubstep album. We made a Korn album.”

Na een uitverkocht concert in 2011 staat Korn op 12 juni aanstaande weer op het podium van Poppodium 013 in Tilburg. Saillant detail is dat naast support act Hellyeah (bestaande uit zanger Chris Gray (Mudvayne) en gitaristen Tom Maxwell (Nothingface) en Gregg Tribbett (Mudvayne), bassist Bob Zilla (Damageplan) en drummer Vinnie Paul (Pantera) ) ook de nieuwe band van Korn-gitarist Brian ‘Head’ Welch ook in het voorprogramma speelt: Love And Death.

Deel: