Morgen, dinsdag 7 mei, gaat ‘ie open: het ABBA-museum in Stockholm. Het museum biedt een interactieve reis door een van de grootste succesverhalen uit de muziekgeschiedenis. De bezoeker kan zich virtueel dichtbij de band wanen door te ervaren hoe het is om het vijfde lid zijn van ABBA, om samen met de andere bandleden op het podium te staan en door te zien hoe je eruit ziet in de legendarische ABBA-kostuums. Agnetha, Benny, Björn en Frida vertellen via een audiogids hun eigen persoonlijke ABBA-verhalen in het museum.

De tentoonstellingen in ABBA The Museum zijn interactief. Zo is er een piano die is gekoppeld aan Benny’s studio. Als de bezoeker geluk heeft, knippert het rode lampje als Benny zelf in zijn studio zit en begint de piano in het museum te spelen.

‘Het nieuwe museum geeft een compleet beeld van de band, de muziek en het ongelooflijke succes dat we hebben meegemaakt in de jaren ’70 en ’80. Het lijkt op een muziekdocumentaire die de bezoeker achter de schermen uitnodigt, maar ook op en voor het podium’, zegt Björn Ulvaeus.

Meer weten? Bezoek de website.

Deel: