Vandaag lanceert Editors de eerste single van het nieuwe album ‘The Weight Of Your Love,’ dat wereldwijd op 28 juni 2013 wordt uitgebracht. De single ‘A Ton Of Love’ is vanaf vandaag op iTunes te downloaden en via www.editorsoffical.com is de videoclip te bekijken.

‘The Weight Of Your Love’ is het vierde album van Editors. Sinds het debuutalbum ‘The Back Room’ uit 2005 is het snel gegaan voor de mannen. Alle drie albums van Editors behaalden de gouden status, ze deden grote shows op Pinkpop en Lowlands en verkochten Heineken Music Hall meerdere malen uit. Het nieuwe album heeft ook wat veranderingen met zich meegebracht. Gitarist Chris Urbanowicz verliet de band in 2012 en daarvoor in de plaats zijn twee nieuwe leden gekomen, Justin Lockey en Elliot Williams. Het album is opgenomen in Blackbird Studio in Nashville (VS) samen met producer Jacquire King (Kings Of Leon, Tom Waits, Norah Jones, Of Monsters And Men) en gemixt door Craig Silvey (Arctic Monkeys, The Horrors, Arcade Fire, Bon Iver). Frontman Tom Smith omschrijft ‘The Weight Of Your Love’ als: ‘having a foot in that alt rock / Americana world’ en als ‘feeling untouchable at times’. Het album is bijna in z’n geheel live opgenomen, wat het heel direct maakt.

Editors zal deze zomer een aantal grote shows doen, waaronder twee keer in Nederland. Op 8 juli spelen ze in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam en in augustus doen ze een grote show op het uitverkochte Lowlands festival.

Deel: