Julien’s Auctions heeft aangekondigd dat de zeldzame gitaar onthuld zal worden tijdens een Londense tentoonstelling om vervolgens naar New York te worden gevlogen en daar geveild zal worden. De Beatles VOX gitaar is ooit bespeeld door zowel John Lennon als George Harrison. De gitaar zal vanaf donderdag 9 mei tot en met zaterdag 11 mei te zien zijn bij Kempinski in de St. James Place 16-18 in Londen .

De Beatles VOX gitaar is een in 1966 op maat gemaakt prototype door Mike Bennett, de electronica is verzorgd door Dick Denney van Vox guitars. Harrison is op deze gitaar spelend te zien tijdens ‘I Am the Walrus’ gedurende de ‘Magical Mystery Tour’ (18-24 september, 1967). Lennon bespeelde de VOX tijdens de promovideo voor het nummer ‘Hello, Goodbye’, echter in de officiele versie van de clip is de gitaar niet te zien. Lennon schonk de gitaar aan “Magic Alex” Mardas. Op een plaquette aan de achterzijde van de gitaar is de volgende tekst te lezen: “To Magic Alex/ Alexi thank you/ for been [sic]a friend/ 2-5-1967 John”.

Volgens Madras refereert de datum zijn 25e verjaardag eerder dat jaar, niet de datum dat hij de gitaar van Lennon kreeg. De VOX gitaar maakte geen deel uit van de Vox Kensington line, maar staat wel bekend als zijnde. De gitaar neemt een intrigerende plaats in, in de geschiedenis van de Beatles. Verwacht wordt dat de gitaar tussen de $200,000 en $300,000 zal gaan opbrengen.

Deel: