Laura Mvula is nog niet echt bekend  bij het grote publiek, maar heeft dit jaar toch al 3 keer in Nederland gespeeld. Mijn eerste kennismaking was op Eurosoniq.  Zaterdag stond  ze op festival Hotel Mozaïek en zondag alweer in People’s Place in Amsterdam.  Ze stelde zich voor als Laura Mvula en gaf een ezelsbruggetje: “Denk aan lekker eten, zoals hier bij People’s Place, food is important, mmmm Vula.” Die naam vergeet je dus niet meer. Ze stelde in het begin direct de band voor en deed haar schoenen uit, want die zaten niet lekker.

De video-opgenames voor de single ‘She’ zijn gemaakt in Zuid Afrika en daar dacht ze aan terug als ze dit nummer speelde. Wat een geweldige samenzang, met alle andere bandleden, die haar heldere stem perfect begeleidde! Het publiek was dan ook muisstil en met volle aandacht bij de muziek. ‘Is there anybody out there?’  van haar debuutalbum ‘Sing To The Moon’  voelde dus nog als nieuw en onwennig, daar ze het live nog niet veel speelde, daar was nu niets van te merken.

Ook zong ze ‘Father father’, een rustig nummer dat ze speelde van achter het orgel. Ze nodigde het publiek wederom uit om mee te doen, te neuriën, te zingen of wat dan ook. Het publiek durfde de warme stem echter niet te onderbreken met hun eigen ‘gezang’. Uiteindelijk werd met klappen het ijs, enigszins weifelend, gebroken.

Ze bracht nog een rustig nummer, ‘Diamonds’, voordat het tempo weer omhoog ging. Er was een probleempje met haar orgel, ter intermezzo vertelde ze dat haar broer op chello en haar zus op viool in de band speelden; dat verklaarde misschien ook wel de perfecte close-harmony zang. Op 15-jarige leeftijd verklaarde ze aan een jongen haar liefde, maar hij wees haar af; ‘Flying without you’ gaat daarover.  Toch nog een vrolijk nummer geworden, met de geruststellende tekst: “I’m fine now without you”.

Nadat het hele album is gespeeld verlaten ze het podium. Samen met haar broer komt Laura terug en brengt een arrangement van een bekend nummer, onmiskenbaar ‘Human nature’ van Michael Jackson. Daarmee eindigde een mooie muzikale avond, mmmmmvula! Ik wil meer, kijk al uit naar een volgende keer.

Deel: