Over de hele wereld wordt reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe album ’13’ van Black Sabbath en vandaag kondigt de metalband een nieuwe tournee aan. Deze tour start op 20 november in Helsinki en doet op donderdag 28 november de Amsterdamse Ziggo Dome aan. De voorverkoop voor het concert van Black Sabbath in Ziggo Dome begint aanstaande vrijdag 12 april om 10.00 uur.

’13’ is het eerste studioalbum van Black Sabbath sinds ‘Never Say Die’ uit 1978. De plaat is geproduceerd door meervoudig Grammy winnaar Rick Rubin en op het album is de originele line-up van de band te horen, bestaande uit Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler. Tijdens de opnames werd Black Sabbath bijgestaan door drummer Brad Wilk (Rage Against The Machine). ’13’ ligt in Nederland vanaf 7 juni in de winkel en kan nu al per voorinschrijving besteld worden via www.blacksabbath.com.

In 1970 gaf het revolutionaire en invloedrijke Black Sabbath hun eerste concert in de legendarische Whisky A Go-Go club. Inmiddels zijn we ruim veertig jaar verder, ruim 70 miljoen verkochte albums, een grammy en de opname in de Rock and Roll Hall of Fame. De motivatie voor laatstgenoemde wapenfeit: “Het succes van de eerste twee albums, ‘Black Sabbath’ en ‘Paranoid’ bracht een verandering teweeg in de rockwereld. Black Sabbath gooide de muziekscene overhoop en het begrip ‘heavy metal’ werd in de woordenboeken van fans bijgeschreven als die compacte, bulderende tak van de rockmuziek waarin Black Sabbath heer en meester is.” Op 28 november 2013 zal Black Sabbath heer en meester zijn in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Deel: