‘Intense’, het nieuwe artiestenalbum van de nummer één DJ van de wereld – Armin van Buuren, is sinds vandaag beschikbaar voor pre-order op iTunes en ArmadaShop.com. Het album zal op 3 mei via Armada Music worden uitgebracht. De eerste single van het album, ‘This Is What It Feels Like’ ft. Trevor Guthrie, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Tegelijk met de release kondigde de DJ ook een gloednieuwe wereld tour aan, ‘Armin Only: Intense’. Op 15 november doet de tour de Amsterdamse Ziggo Dome aan.

Door Armin Only: Intense in de Amsterdamse Ziggo Dome neer te zetten, met een capaciteit van 12.000 bezoekers, kiest Armin voor een ruime, maar intieme setting. Het is de eerste show die van de wereld tour is aangekondigd. Met de tour brengt van Buuren een unieke en exclusieve show, gebaseerd op zijn ‘Intense’ album. Fans die een ticket willen bemachtigen kunnen zich inschrijven op www.arminonly.com, waar ze een melding krijgen zodra de pre-sale is gestart.

De Nederlandse DJ, die met zijn aanstaande residency in Ibiza’s Privilege en tweede kindje op komst een drukke zomer tegemoet gaan, kondigde gister de officiële tracklist van zijn vijfde artiesten album aan. Op ‘Intense’ vindt de luisteraar invloeden terug uit rock, klassiek, progressive, pop en uiteraard trance muziek. Voor het album werkte Armin samen met artiesten als Israëlisch en Grammy award winnende violiste Miri Ben-Ari, Australisch duo NERVO en zangers als Trevor Guthrie, Emma Hewitt, Laura Jansen en Fiora. Het langverwachte artiestenalbum zal op 3 mei worden uitgebracht, maar is nu al verkrijgbaar voor pre-order op iTunes en ArmadaShop.com.

Een voorproefje op het album is de eerste single, ‘This Is What It Feels Like’, waarmee de Nederlandse producer duidelijk laat zien dat hij uit zijn comfort zone is gestapt en een bredere sound heeft ontwikkeld. Met spetterende live optredens bij Miami’s Ultra Music Festival en A State of Trance 600 in Madison Square Garden in New York, hebben van Buuren en zanger Trevor Guthrie alle ogen op zich gevestigd. In de officiële videoclip, die deze week meer dan 1 miljoen views genereerde, speelt porno-legende Ron Jeremy een bijzondere gastrol. De single is vanaf vandaag verkrijgbaar op iTunes en ArmadaShop.com.

Deel: