Donderdagmiddag is in het klooster Sint-Catharinadal in Oosterhout het Nederlandse castalbum van de musical Sister Act gepresenteerd. Tijdens een bezoek aan de échte nonnen werd de cast van Sister Act verrast met het allereerste exemplaar van het Nederlandse castalbum. Zuster Maria Magdalena overhandigde het exemplaar aan Simone Kleinsma en Carolina Dijkhuizen.

Op het Nederlandse castalbum zijn alle swingende nummers uit de goddelijke musical te horen, waaronder ‘Laat je gaan’, ‘Ik wil genade’, ‘Zondagmorgenpassie’ en ‘U vindt het blijkbaar best’. De muziek van Sister Act is geschreven door award winnend componist Alan Menken (onder andere Beauty and the Beast en The Little Mermaid). Martine Bijl is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling.

Vanaf donderdag 4 april is de CD verkrijgbaar in de theatershop in het AFAS Circustheater Den Haag en vanaf vrijdag via iTunes. Het castalbum is vanaf maandag 8 april verkrijgbaar via de retail, de adviesverkoopprijs is €17,50. De CD wordt geleverd inclusief songteksten.

Sister Act
De musical Sister Act van Joop van den Ende Theaterproducties en Whoopi Goldberg is gebaseerd op de filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Deloris van Cartier (Carolina Dijkhuizen) is een diva met veel noten op haar zang, maar zonder succes. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste (Simone Kleinsma). Deloris helpt haar ‘zusters’ hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem. Een hilarisch, hemels en hartverwarmend verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van Nederland: het AFAS Circustheater Den Haag.

Fotograaf: Polle Willemsen

Deel: