Pinkpop en Kunstbende lanceren een unieke actie voor jongeren: de Pinkpop Cover Contest. Cover een zanger(es) of band die op Pinkpop 2013 staat, maak er een filmpje van en zet dit op YouTube. Je maakt dan kans op een Pinkpop-passe-partout (voor de hele band) op 14, 15 en 16 juni 2013 en een optreden op een zomerfestival! De filmpjes worden beoordeeld door een driekoppige jury: Jan Smeets (directeur Pinkpop), Marjolein Rietveld (directeur Kunstbende) en Bas Barnasconi (zanger van de bands VanKatoen en Bazzookas).

Voor het tweede jaar slaan Pinkpop en Kunstbende de handen in een voor een unieke samenwerking op het gebied van talentontwikkeling voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Na de ontwerpwedstrijd voor het Pinkpopshirt in 2012 staat nu muziek centraal in de Pinkpop Cover Contest. Veel (vroegere) Pinkpop-artiesten hebben ooit meegedaan met Kunstbende, zoals DeWolff (zie foto in bijlage), Douwe Bob, Madi, Krezip en Yes-R. Het idee voor een muziekwedstrijd was dus snel geboren.

Spelregels
– Leeftijd: minimaal 13 jaar en maximaal 18 jaar (bij een groep geldt dit voor alle leden).
– Cover een band die in 2013 op Pinkpop staat. Originaliteit wordt beloond!
– Zet het filmpje op YouTube en stuur het linkje voor vrijdag 24 mei 2013 naar pr@kunstbende.nl o.v.v. “Pinkpop Cover”. Kunstbende plaatst het filmpje op www.kunstbende.tv waar alle filmpjes bekeken kunnen worden.
– De jury maakt de winnaar bekend op vrijdag 31 mei 2013 via www.kunstbende.nl/pinkpopcover.

Deel: