Voorafgaand aan een optreden van 3JS is Leonie Meijer gisteravond in Almere overvallen door Jan, Jaap en Jaap. De drie bekende Volendammers wisten dat Leonie naar hun optreden zou komen en verrasten haar met een bijzondere editie van haar tweede studioalbum Luister Maar.

Zanger Jan Dulles over het tweede album van Leonie: “Ik kreeg het album zaterdag en heb het meteen vijf keer geluisterd. Nederland heeft er een bijzonder getalenteerde zangeres bij. Als je Leonie op een podium ziet staan, dan is het net alsof ze er altijd is geweest. Haar tweede album Luister Maar is in een woord: WEERGALOOS.”

Het tweede Nederlandstalige pop album van Leonie Meijer (Voice of Holland finalist 2011) is de opvolger van haar debuutalbum Los dat in november 2011 verscheen met hierop hits als ‘Schaduw’, ‘Hey’ en het duet met Jeroen van der Boom ‘Los van de Grond’. Voor haar eerste album werkte Leonie samen met o.a. Han Kooreneef en Van Dik Hout- zanger Martin Buitenhuis. Voor Luister Maar hebben gevestigde namen uit de Nederlandse muziekindustrie als Nick Schilder, Roel van Velzen, Ruth Jacott en Joost Marsman een bijdrage geleverd. Leonie Meijer schreef het leeuwendeel van de liedjes voor haar tweede album samen met haar vaste producer en componist Daniel Gibson.

Op het grotendeels in Zweden geschreven album staan de singles ‘Niemand als jij’ en ‘Wacht tot ik bij je ben’, het duet met Joost Marsman. Opzwepende en krachtige up-tempo stukken als ‘Haal jezelf uit de droom’ en ‘Geen woorden voor jou’ wisselen af met prachtige gevoelige nummers als ‘Vraag me niet’ en ‘Als het regent’.

Sinds haar deelname aan The Voice of Holland kunnen we niet meer om Leonie Meijer heen! Zo stond zij in 2011 drie keer in de Amsterdam ArenA tijdens ‘Toppers in Concert’, was ze special guest in 18 shows van de Amerikaans/Britse productie ‘Man in the Mirror’ en gaf haar eigen concert met band i.s.m. met RTL Wentink in Studio 21. Leonie zong bovendien de titelsong van de NET 5 serie ‘Hart tegen Hard’ en leverde een bijdrage aan de nummer 1-hit ‘Wereldwijd orkest’ met Het Metropole Orkest. Vijf van haar singles behaalde noteringen in de Top 40.

Onlangs lanceerde zij bovendien haar eigen Leonie Meijer Nick-Jeans en schreef zij het nummer ‘Citotoets’ voor het inmiddels platina-album van Kinderen voor Kinderen. Op 18 april 2013 treedt Leonie Meijer op met haar band tijdens Rockanje Live 2013. Ze speelt daar haar grootste hits, maar ook een aantal liedjes van haar nieuwe album Luister Maar.

Foto (c) Linda Huisjes

Deel: