Zaterdag maakte de 3FM-vakjury op Paaspop de winnaar van de 3FM Serious Talent Award 2013 bekend. Kensington ontving de 3FM Award uit handen van Serious Talent coördinator Tijs van Liemt. De band was samen met Jacco Gardner, Douwe Bob, Mister and Mississippi en The New Shining genomineerd. De speciale 3FM live vanaf Paaspop uitzending met optredens en de uitreiking werd gepresenteerd door de 3FM dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. De 3FM Serious Talent Award gaat naar de artiest of band die ten volste gebruik heeft gemaakt van het predicaat Serious Talent en daarmee de carrière naar een hoger niveau heeft getild.

Tijs van Liemt: “Kensington is een band die 3FM al langer steunt onder de vlag Serious Talent. Dit jaar hebben ze naar onze mening de stap naar het grote publiek gemaakt. Live zijn ze uitgegroeid tot een van de beste bands van Nederland. Het harde werken van de band leidde onder meer tot het mogen afsluiten van Noorderslag en een plek op Pinkpop.”  Kensington behoort met vier nominaties op zak, net als Racoon, Kane en Jacco Gardner, tot de meest genomineerde artiest van de 3FM Awards. De Utrechtse band beklimt donderdag 18 april het podium tijdens de 3FM Awards show in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De mannen maken nog kans op de 3FM Award voor Beste artiest rock, Beste album en Beste live act.

Deel: