Op 25 april maken ze het volledige programma en blokkenschema’s bekend, maar nu al heeft de organisatie van North Sea Jazz weer een groot aantal nieuwe namen bekend gemaakt. Op vrijdag zijn Anthony Hamilton, David Sanborn/Bob James ‘Double Vision’, Seasick Steve, Jonathan Jeremiah en Michiel Borstlap Trio aan het programma toegevoegd. Verder komen Dirty Loops, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote, Thundercat, Mathias Eick 5TET, Sherry Dyanne, Mike del Ferro Trio & Ceumar en Eric Vloeimans, Martin Fondse & Limburgs Symfonie Orkest. Steve Coleman is curator van een zaal met onder anderen Doug Hammond Quintet ‘Eonless Ventures’ en zijn eigen Steve Coleman Five Elements.

Nieuwe namen voor zaterdag 13 juli zijn Steve Winwood, The Roots, Jamie Cullum, Jennah Bell, Matt Simons en e.s.t. Symphony, een bijzonder programma met symfonische muziekuitvoeringen van E.S.T. (Esbjörn SvenssonTrio).
Op zondag maken Bonnie Raitt, Sonny Rollins en Miguel hun opwachting. BenHarper & Charlie Musselwhite brengen een blues set. Ook staan op deze dag Kurt Rosenwinkel Quartet, Robert Glasper Experiment with Lionel Loueke, Chris Dave and the Drumhedz, Colin Stetson, Hermeto Pascoal, Tim Wes en Zapp4 op het driedaagse festival.

Deel: