Vrijdag 1 maart is de nieuwe schijf van de Ruben Hoeke band, “Loaded” op de markt verschenen. En zaterdag 23 maart is het dan eindelijk zo ver dat de plaat voor het eerst live voor publiek gespeeld gaat worden in de kleine zaal van Paradiso. Dat deze avond een top avond voor Paradiso is blijkt wel bij aankomst. Want voor de deuren van de poptempel staat er een rij van een kleine 100 meter van mensen die allemaal naar binnen willen. Voor de deur staat er namelijk op het aankondingsbord dat zowel de grote (Emeli Sande) als de kleine zaal (Ruben Hoeke Band) zijn uitverkocht.

Eenmaal binnen toch ook maar even een stukje kijken bij mevrouw Sande, in afwachting van de start in de kleine zaal. Voor deze CD presentatie zijn de 2 mannen van The Damned and Dirty aangetrokken om het publiek op te warmen. Vorig jaar begonnen als “vakantieproject” tijdens het zomerreces van Bluesmotel zijn bluesharpist Kevin de Harde en gitarist Micha Sprenger als duo inmiddels niet meer weg te denken uit de vaderlandse bluesscene.  Met hun rauwe akoestische Deltablues vormen ze een mooie opwarmer.

En dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Ruben Hoeke, Frank van Pardo, Paul Brandsen en Arjan Knaap betreden het podium en cd opener “High On The Bottle” word ingezet. Mocht het publiek nog niet bij de les zijn dan zijn ze dat nu in ieder geval wel. De Ruben Hoeke Band klinkt als een geoliede machine, hard, rauw en vol passie. De stem van Van Pardo is in topvorm, het gitaarspel van Hoeke onnavolgbaar goed en dat allemaal over de rete strakke basis van Paul Brandsen op bas en Arjen Knaap die op enkele nummers worden ondersteund door Niels Schutten op orgel. Op het intrumentale “David” na wordt het hele album gespeeld. Voor mij zijn de hoogtepunten “Mississippi BBQ” en afsluiter “Soul Of A Man”, beide nummers waarbij het kippenvel op de armen staat.

Aan de zijkant van de bar genietend van een biertje en de muziek loopt inmiddels de grote zaal leeg. Opvallend hoeveel van die bezoekers verbaasd opkijken bij de klanken van de RHB, zich naar binnen wurmen en ook pas na afloop weer naar buiten komen. De mannen hebben er weer een paar bewonderaars bij.

Foto’s © Fotografie Ron Koffeman.

 

Deel: