Op 1 juni dit jaar vindt het 4e Cultuur Festival Stichtse Vecht plaats in het hart van Maarssen. Het thema dit jaar is Vrede en daarom is de organisatie er trots op dat Charly Lownoise, ambassadeur van World Peace is Possible het festival op een ludieke manier komt openen, samen met de kinderen die in april de kleurwedstrijd winnen. Het thema van het festival is dit jaar ‘Vrede’, omdat het dit jaar 300 jaar geleden is dat door ondertekening van De Vrede van Utrecht een eind kwam aan een reeks oorlogen en er weer ruimte was voor muziek en verpozing, zoals het cultuurfestival dit biedt.

Er is nog ruimte op onze podia voor slechts enkele deelnemers. Koren, muziekverenigingen, dansgroepen, theatergezelschappen en kunstenaars uit de hele gemeente Stichtse Vecht kunnen zich nog tot 30 april 23.00 uur inschrijven. Van de deelnemers wordt gevraagd het thema op een originele manier te vertolken of te verwerken in de presentatie.

Het Cultuurfestival Stichtse Vecht werd in 2010 voor het eerst georganiseerd. Inmiddels staat de 4e editie alweer voor de deur en samen met de jaarmarkt is het festival uitgegroeid tot een leuke en gezellige dag vol plezier voor jong en oud.

Voor kinderen van 2 tot 12 jaar is er in de maand april een kleurwedstrijd met het thema Vrede, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De kleurplaten zijn te krijgen op school, in de bibliotheek of te downloaden via de kindertuin op www.cultuurfestivalstichtsevecht.nl. Ook is er tijdens het festival een speciale kindertuin met activiteiten, onder professionele begeleiding van onze sponsor Kind & Co. De feestelijke opening van het festival door Charly Lownoise is op zaterdag 1 juni om 10:45 uur op het Harmonieplein in Maarssen.

Deel: