Yasiin Bey, ook bekend als Mos Def, wordt door velen gezien als één van de beste hip-hop artiesten die ooit een microfoon heeft mogen vasthouden. De waardering die Yasiin Bey met een carrière van maar liefst twintig jaar heeft weten te krijgen, krijgt hij niet voor niks. Na samen met Talib Kweli in 1998 een stempel te drukken op de hip-hop wereld met ‘Black Star’, kwam Mos Def al snel uit met zijn solo-album ‘Black On Both Sides’, die ondertussen als een klassieker wordt gezien door velen. Ondertussen heeft Mos Def vier solo-albums en vier verzamelalbums, die stuk voor stuk zeer goed in de smaak vielen bij fans en critici, op zijn naam staan.

Sinds 2012 staat Mos Def officieel bekend als Yasiin Bey, en is samen met Talib Kweli bezig met een comeback voor Black Star. Hij werkt momenteel ook aan zijn vijfde solo-album en een collaboratie album met Mannie Fresh. Bey is flink bezig met het maken van muziek, maar hij staat op dit moment klaar om Europa weer eens te bezoeken. Voor het eerst in drie jaar zal Bey ook stoppen bij Amsterdam. Hij kan gevonden worden in de Melkweg op 10 april 2013. Yasiin Bey zal er overigens niet alleen staan. Naast een liveband neemt de rapper ook Robert Glasper Experiment mee, die vorig jaar het album ‘Black Radio’ heeft uitgebracht, waar Yasiin Bey zelfs een nummer voor heeft gemaakt.

Deel: