Tijdens de 12 ½-jarig jubileum-editie van Indian Summer Festival geeft de organisatie het meest veelbelovende talent van Nederland een unieke kans: Op 4 mei wordt de DJ Contest georganiseerd, waar onontdekt dj-talent zich kan bewijzen. Een dag later vindt de Band Battle plaats, in samenwerking met de Cock de Jong-Foundation. De inzet: een optreden op één van de zes stages tijdens Indian Summer Festival 2013.

Op zoek naar uniek talent
Tijdens de DJ Contest op 4 mei en de Band Battle op 5 mei, in café Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude, gaat een vakkundige jury op zoek naar het allergrootste muzikale talent van Nederland. Hun favoriete dj en band winnen een podiumplek tijdens Indian Summer Festival op 15 en 16 juni 2013. Ook het publiek verkiest een winnaar, die eveneens zijn kunsten mag vertonen tijdens de eerste meerdaagse editie van het festival.

DJ Contest
Grote namen als Roger Sanchez, The Bloody Beetroots, Kraak & Smaak, Sander Kleinenberg en Boemklatsch staan reeds geprogrammeerd voor Indian Summer Festival 2013. Zie jij jezelf daartussen staan? Getalenteerde dj’s (club, progressive, techhouse, techno, electro) kunnen hun input sturen naar roger@indiansummerfestival.nl, en wellicht word je uitgenodigd om op zaterdag 4 mei tussen 20:00 en 23:00 uur te laten zien wat je waard bent. De winnaars van de DJ Contest mogen het spits af bijten op één van de dance area’s van Indian Summer Festival.

Band Battle

Op 5 mei organiseert Indian Summer Festival de Band Battle in café Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude, in samenwerking met de Cock de Jong Foundation. Deze stichting werd opgericht in nalatenschap van The Shavers-drummer Cock de Jong en stelt zich als doel om aanstormend talent te ondersteunen. Kandidaten kunnen zich inschrijven via www.cockdejongfoundation.nl; voorwaarde is dat je als band of artiest niet onder contract staat bij een platenmaatschappij en dat je originele, eigen muziek speelt. De jury- en de publiekwinnaar winnen een podiumoptreden tijdens Indian Summer Festival; de juryfavoriet wint daarnaast een financiële bijdrage van 4000 euro van de CdjF om de ontwikkeling van de muzikale carrière een flinke duw in de rug te geven.

Meer informatie
Dj’s kunnen zich inschrijven via roger@indiansummerfestival.nl, bands en artiesten via www.cockdejongfoundation.nl. Uiterlijk veertien dagen van tevoren krijgen inzenders te horen of ze uitgenodigd worden voor de DJ Contest op 4 mei of de Band Battle op 5 mei , beiden in café Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Deel: