Doug MacLeod loopt al een poosje mee in het blues/roots wereldje.  Deze 67-jarige singer-songwriter bracht namelijk in 1984 al zijn debuut uit. Een kleine 30 jaar (en zo’n 20 cd’s) verder is er op 12 maart jongsleden weer een cd van deze man verschenen: ‘There’s A Time’.

Qua muziek is het allemaal niet zo verrassend wat we op deze nieuwe plaat te horen krijgen. MacLeod gaat namelijk gewoon verder op de al ingeslagen weg van akoestische blues. Wel een verrassend puntje is dat deze cd “live” is opgenomen in de studio’s van Skywalker Sound in California. En onder leiding van Prof. Keith Johnson, dé top-engineer  als het gaat om het opnemen van akoestisch werk. Natuurlijk is de cd dan ook uitgebracht bij het kwaliteitslabel Reference Recordings waar Johnson Chief Engineer en Technical Director is. Het is voor MacLeod het debuut bij deze maatschappij.

Zoals gezegd zijn alle nummers live opgenomen en zonder overdubs op de schijf gezet inclusief de foutjes. MacLeod wordt hierbij ondersteund door Denny Croy op bass en Jimi Bott op drums. Zijn liedjes zijn, zoals gebruikelijk, allemaal zelf geschreven en zijn voornamelijk gebaseerd op zijn eigen leven en invloeden. Hij zegt hierover: “If you’re speaking honestly, then I believe you’re coming from your heart. If you can get to the heart, then you can get to the soul, and I think that’s where songs like to live”. Het enige nummer waar hij “dichterlijke vrijheid” heeft gebruikt is ‘My In-laws Are Outlaws’.

Ondanks dat MacLeod al jaren de zelfde soort akoestische bluesmuziek maakt blijft het iedere keer weer enorm knap dat hij toch keer op keer weet te boeien met zijn arrangementen en zijn manier om de verhaaltjes te vertellen. (Reference Recordings) (8/10)

Deel: