De droomstart van singer-songwriter Yori Swart krijgt een vervolg: op vrijdag 29 maart 2013 brengt zij nieuw solo werk uit. De EP getiteld Weigh In Weigh Out bevat zeven nieuwe nummers en een opnieuw opgenomen track afkomstig van haar debuutalbum, allen geschreven tijdens haar club- en festivaltour van vorig jaar. De EP is na haar tour door Aziƫ opgenomen in het hart van de Belgische Ardennen, en komt uit als gelimiteerde oplage op vinyl.

Yori Swart wint in december 2011 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Een maand later staat ze op Noorderslag en in februari 2012 brengt zij in samenwerking met Rough Trade en Tikkeboemtsjing haar gelijknamige debuutalbum uit op haar eigen platenlabel YSplaat. Yori en haar album worden gelijk omarmd door radiostation 3FM, die haar benoemen tot 3FM Serious Talent en het album bombarderen tot 3FM Album van de Week. Binnen een jaar speelt zij met haar band meer dan 80 shows, waaronder optredens in Paradiso, Tivoli en Rotown, op Oerol, de 3FM Awards, en in Denemarken en Vietnam.

Vlak voordat Yori eind vorig jaar op tour ging naar Vietnam ontmoet zij producer Thomas Olivier (Hackensaw Boys, Maison du Malheur). Samen besluiten zij de akoestische nummers die Yori afgelopen jaar in haar eentje tijdens haar tour speelde zo puur mogelijk op te nemen. In het hart van de Belgische Ardennen vinden zij de perfecte plek en zonder twijfels worden de acht nummers in een keer op plaat gezet.

Yori Swart over Weigh In Weigh Out: “Ik liep al een tijdje met deze nummers onder mijn arm en ik voelde dat dit het beste moment was om ze op te nemen en gelijk uit te brengen. Deze acht liedjes zijn perfect voor dit akoestische plaatje dat dankzij de release op vinyl precies zo warm klinkt zoals we het hebben opgenomen in de Ardennen. Na drie jaar non-stop op tour te zijn geweest en na het uitbrengen van mijn debuutalbum, wilde ik even een andere richting op. Meer roots, folk en blues. Ik met mijn gitaar en een aantal bevriende gastmuzikanten. En dat heb ik vastgelegd op Weigh In Weigh Out: kleine liedjes, rauw, live, akoestisch, en speciaal.”

Stilzitten nu deze EP is afgerond, is er voor Yori niet bij: “Deze EP is de overstap van mijn debuutalbum naar een nieuw album waar ik komende zomer en in het najaar aan ga werken. Het buitenland lonkt enorm om inspiratie op te doen, en ik heb inmiddels contact met een paar artiesten daar met wie ik graag wil samenwerken.”

De EP Weigh In Weigh Out is vanaf vrijdag 29 maart behalve digitaal ook in de betere platenzaak verkrijgbaar als gelimiteerde oplage op vinyl. Voordat Yori vanaf komende zomer de studio induikt voor haar volgende album, gaat ze nog in april en mei in kleine bezetting op tour door het land.

Deel: