R.E.M. viert het 25-jarig jubileum van hun hitalbum ‘Green’ (1988) met een Deluxe editie die op 14 mei in de winkels zal liggen. R.E.M.’s zesde studio album, hun eerste op het Warner Bros. Records label, bevat een flink aantal van hun grootste hits als ‘Orange Crush’, ‘Pop Song 89’ en ‘Stand’. Het album ging wereldwijd meer dan 4 miljoen keer over de toonbank. De twee cd’s tellende reissue bevat het volledige geremasterde originele album en een cd gevuld met 5 live optredens van hun concert dat ze gaven op 10 november 1989 in Greensboro, New York. De reissue zal ook op 180-grams vinyl geperst worden.

Buiten al dit moois zal er ook een gelimiteerde editie uitgebracht worden, een vijf nummers tellende EP, dit als onderdeel van Record Store Day (20 april). Deze vijf nummers komen ook uit het Greensboro concert maar staan vanwege ruimtegebrek niet op de Deluxe Editie. De afgelopen jaren heeft R.E.M. al meer reissues uitgebracht, dit van hun 5 eerste studio albums.

Deel: