Na een uiterst geslaagde eerste editie in 2012 wordt Beaverfest dit jaar opnieuw georganiseerd volgens het succesvolle concept van intimiteit en exclusiviteit. Op vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus vindt dit bijzondere Belgische festival –letterlijk- middenin de bossen plaats bij Tavigny, Houffalize (nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland). De exacte locatie is op de website te vinden. Vandaag start de reguliere voorverkoop van de tickets.

De eerste bands op het festivalprogramma zijn Tio Gringo, del-Toros, Tigre Blanco en Mississippi Delta Brothers. Spoedig zullen er meer acts worden aangekondigd. Peter Pan Speedrock zal niet alleen op Beaverfest optréden maar is tevens mede-organisator, samen met La Truite Live, de non- profit muziekafdeling van hotel La Truite d’Argent dat in Cetturu (bij Tavigny) ligt.

Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock: ,,De eerste editie van Beaverfest vorig jaar was te gek en schrééuwde om een vervolg. We hebben met de band zelf al op talloze festivals gespeeld en ik durf te stellen dat Beaverfest echt uniek is qua opzet en sfeer. Het ligt middenin de bosrijke omgeving van de Ardennen en de kleinschaligheid zorgt voor een soort van verbroedering tussen de crew, bands en de bezoekers. Zo sprong ik vorig jaar zelf achter de toog, hielp onze bassist Bartmann mee met allerhande klussen die ter plekke gedaan moesten worden en stond drummer Bart hamburgers te bakken.” Bob Muileboom van La Truite Live geeft aan dat de organisatie er goed op let dat het festival ook dit jaar geen overlast veroorzaakt voor de omgeving. ,,We zijn ons er erg bewust van dat we midden in de natuur zitten, vlakbij een beverfamilie. We handelen daar ook naar en treden het terrein met zorg en respect tegemoet. (lachend) Maar er wordt nog steeds stevig gerockt hoor!”

De Early Beaver-actie waarbij tickets tegen een lager tarief te koop waren is inmiddels afgelopen. Vandaag start de reguliere voorverkoop van dag-, combi- en campingtickets. Beaverfest gaat vrijdagmiddag al open voor de pre-party en ’s avonds zullen er drie bands optreden. Zaterdagmiddag gaat het evenement verder met een vol programma dat tot na middernacht duurt.

Bevestigde bands:

Peter Pan Speedrock (NL)
The loudest, meanest, fastest & dirtiest rock motherfuckers uit de Lage Landen.

Tio Gringo (NL)
We copypasten van hun website: “Tio Gringo is a combination of country like Johnny Cash and Hank Williams III
with a little twist of metal, psychobilly and rock ‘n roll. The result is a mix which makes your throat go dry, and
makes you hungry for beer and whiskey.”

del-Toros (NL)
En ach, waarom niet ook een copypasteje van hùn site?: “del-Toros aren’t just your average rock ’n roll band.
I’m sure you heard that before, but in this case you can’t deny it. Their stage burning, hot mix of different styles
is way too cool. They taste like the best mixed drink you ever had. Made up of shots of dirty rock ’n roll, sweaty
punk, greasy hard rock, and cool and exotic surf sounds, they are bound to set your speakers on fire.”

Tigre Blanco (NL)
In de platenkast van deze band uit de Eindhoven Rockcity scene vind je onder anderen muziek van Tom Waits,
Fink, Everlast, Johnny Cash, Calexico, Dead Elvis, Peter Pan Speedrock, Jake la Botz, El Bichio, Denvis & the
real deal, Woody and Paul, Stuurbaard Bakkebaard, Geert Chatrou, Bertus Borgers en Beef! Tigre Blanco
speelt gypsy soul met een rauwe twist; akoestische filmische muziek die zo uit de soundtrack van een nieuwe
Tarantino-film lijkt te komen.

Mississippi Delta Brothers (NL)
Met zo’n bandnaam MOET je haast wel rootsy muziek maken. Gelukkig klopt dat helemaal bij deze Eindhovenaren die hard
gaan op een mix van rhythm & blues, rock ’n roll, country en soul met sterke invloeden uit de Zuidelijke staten van Amerika. Alsof de bossen van de Ardennen middenin de drassige bodem van Mississippi geworteld staan…

Deel: