Liefhebbers van de betere roots & bluesmuziek kunnen zich verheugen op een heel mooi Pinksterweekend tijdens de 17e editie van Ribs & Blues in Raalte. De organisatie van het gratis toegankelijke festival komt opnieuw met aansprekende namen. Het programma voor zondag 19 mei is met de hier genoemde artiesten helemaal rond. De line up voor maandag 20 mei vordert gestaag. De laatste acts hiervoor volgen zeer binnenkort.

Bevestigd 1e Pinksterdag ,zondag 19 mei:
The Heavy, deze sensationele Engelse swamp/soul groep, was vorig jaar nog te gast in de ‘worldwide’ bekeken David Letterman Show en staat op de mainstage van Ribs & Blues 2013. Atri N’Assouf hield op een snikheet Lowlands 2012 met relaxte ‘Toeareg’ de temperaturen draaglijk. Kat Men, beat for the feet met oud Stray Cats-drummer Slim Jim Phantom en gitarist Darrel Higham. King of the World, de Nederlandse bluesband van ex-Cuby & The Blizzards-gitarist Erwin Jawa. Barrelhouse, na meer dan 30 jaar nog springlevend, featuring Miss Tineke Schoenaker. Tom Veltien Band, Tom is slechts 15 jaar oud, afkomstig uit Salland en kan zich als toptalent nu al meten met alle grote bluesgitaristen op zijn favoriete festival. Qeaux Qeaux Joans , zelfbenoemd alternatieve rythm & blueszangeres met een zeer aangenaam eigen geluid.

Bevestigd 2e Pinksterdag, maandag 20 mei:
Treetop Flyers, harmonieuze samenzang en warme country soul uit Londen, in de traditie van Crosby, Stills, Nash & Young. Sterk in opmars. Larry & His Flask, Amerikaanse band die country, folk en bluegrass in een eigenwijze punkversie serveert.

In totaal komen 24 acts voor Ribs & Blues 2013 naar het aangeklede festivalterrein aan de Domineeskamp in centrum Raalte. Aan de line up voor de openingsavond wordt koortsachtig gewerkt. Vorig jaar beleefden 8000 bezoekers de compleet uitverkochte show van Status Quo. Ribs & Blues trok in 2012 ruim 50.000 bezoekers. Die komen zeker niet alleen voor fantastische muziek . De ongedwongen festivalsfeer, het verrassende entertainment , het kinderparadijs en natuurlijk de beste spareribs worden nog steeds geroemd!

Ribs & Blues 2013
Pinksteren 18-19-20 mei festivalterrein Domineeskamp, Raalte 17e editie, zaterdag entree, zondag en maandag gratis toegang.

Deel: