Als rood een waarschuwingskleur is dan kloppen de voortekenen op het podium. Twee vuurrode piano’s staan uitdagend tegen elkaar aan in het fel rode theaterlicht. Zodra de vier muzikanten opkomen wordt de aangezet gegeven tot een interactieve avond van muziek en plezier. De volle zaal heeft er zin in en nog binnen het kwartier staat iedereen te klappen en te swingen.

Muzikale hoogtepunten worden gevormd door een komische doch knappe imitatie van Stevie Wonder en Tina Turner. Van ‘Great balls of fire’, ‘Paradise by the dashboard light’ tot ‘Gangnam Style’, er dendert van alle muzieksoorten wel wat voorbij. Achter, voor of op de piano, er is genoeg te beleven. De saxofoon en drums vormen een goede ondersteuning. Persoonlijk had ik verwacht dat er meer geduelleerd zou worden tussen de pianisten. En voor een act die zich de Crazy Piano’s noemt, hebben de keyboards wel een erg grote bijdrage.

Roel van Velzen maakte in het begin deel uit van het Crazy Piano’s team en ook vanavond staan er twee top musici en entertainers aan het roer. Aan het einde van de avond, na twee uur muziek van uitzonderlijk niveau loopt heel Cuijk de polonaise door de zaal en over het podium. Een dolle boel. Let’s go crazy!

Deel: