Vorige week maakte Crystal Fighters al bekend dat ze in Heineken Music Hall gaan optreden op 1 november. Nu komen ze met meer details over het nieuwe album “Cave Rave” dat op 27 mei zal verschijnen. Het artwork is gemaakt door kunstenaar Paul Laffoley. De band vroeg hem om artwork te maken gebaseerd op het album, dat net als Paul Laffoley, zich richt op de steekwoorden geschiedenis, architectuur, wetenschap, filosofie, religie en trancendente spiritualiteit. Een perfecte match dus.

“Cave Rave” is geschreven in de Baskische heuvels, een regio dat een grote invloed heeft gehad op de sound van Crystal Fighters. Na het schrijfproces is de band naar LA vertrokken voor de opname van het album, waar ze producer Justin Meldal-Johnsen (Beck/M83/Paramore) hebben gevraagd om “Cave Rave” te produceren.

Deze week zette Crystal Fighters een nieuwe track online, “Separator”, als introductie van het nieuwe album. Nog altijd is het euforische rockgeluid met een techno hart, Baskische invloeden en de rauwe punkenergie aanwezig, alsof we het nooit hebben hoeven missen.

17 mei – Paradiso – Amsterdam (UITVERKOCHT)
1 november – Heineken Music Hall – Amsterdam

Deel: