Moonility is dat een woord? Nee maar Elizabeth Simonian heeft al een facinatie voor de maan sinds haar jeugd en dit vond ze een mooie titel voor haar tweede cd.  De Cypriotisch Zweedse dame die sinds 2003 in Rotterdam woont,heeft  enkele topmuzikanten weten te strikken voor deze cd. Achter de Piano zit Thierry Castel die o.a. de vaste pianist is van Wouter Hamel, hij schreef mee en produceerde de cd. Op de Bas Guus Bakker, gitaar Andreas Suntrop, percussie Udo Demandt en Emile Visser op de Cello maken de band compleet. De prachtige melodieuze muziek wordt ondersteund door projecties van onder andere de maan op de achtergrond. 

De liedjes worden ingeleid door persoonlijke verhalen van Elizabeth, van grappig The Care Bears een kinderprogramma, tot zeer serieus, de verdinkingsdood van een kennis. Haar zang lijkt op een mengeling van Norah Jones, Tori Amos en deed mij zelfs denken aan Kate Bush. Wie houdt van muziek uit deze hoek zit zeker goed bij Elizabeth en haar band. Voor dat je het weet is het weer voorbij en zingt de zaal mee met de kleine toegift op het nummer So Ugly wat so Lovely is geworden. En dat is het Elizabeth Simonian is So Lovely!

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: