De legendarische Britse rockband The Who treed op vrijdag 5 juli op in de Ziggo Dome in Amsterdam, in het kader van hun ‘Quadrophenia-Tour’. Tijdens deze tournee speelt de band het album ‘Quadrophenia’ in zijn geheel plus enkele grote hits. De kaartverkoop start vrijdag 1 februari om 10 uur en kosten € 60,00 / € 65,00 / € 70,00 / € 75,00 afhankelijk van de plaats in de Ziggo Dome.

The Who wordt al decennia gerekend tot de grootste rockbands ter wereld. In de jaren ’60 en ’70 scoort het kwartet uit Londen diverse top 10 hits als ‘My Generation’, ‘Substitute’ en ‘Baba O’Riley’. De band verkocht meer dan 100 miljoen albums en won elke award, waaronder Grammy’s, Brit Awards en Lifetime Achievement Awards. Ook is The Who opgenomen in zowel de Amerikaanse als Engelse Rock and Roll Hall of Fame.

De rockopera ‘Quadrophenia’ kwam uit in 1973. Het vertelt het verhaal van Jimmy, een jaren ’60 mod, een jongen met een persoonlijkheid verdeeld in vier gelijke delen, elk vertegenwoordigd door een van de bandleden. Gebruik makend van de recente komst van het quadrafonische geluid, liet de band zijn tijdgenoten voor eens en altijd achter, en brachten ze een muzikaal terrein in kaart dat vier decennia later nog steeds volledig ontgonnen moet worden.

Deel: