Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, bands, concerten, wat iedereen maar wilde. Dit is het lijstje van fotograaf Bas Spierings.

Album top 5.

1. Mindset – Leave no Doubt – Onbetwist mijn nummer een dit jaar! qua muziek intelligentie misschien niet, maar qua boodschap des te meer. Deze straight edge youth core is de revelatie van de afgelopen jaren. Leave no Doubt is een titel die op het lijf is geschreven.

2. Torche – Harmonicraft – Hiervoor moet ik een vriend danken… op mijn blote knietjes. Torche (darkrock) is de ontdekking van het jaar voor mij als het om nieuwe bands gaat. Harmonicraft is heerlijk om tijdens donkere wolken en dreigend onweer te horen.

3. Skarhead – Dreams don’t die – Hardcore zoals ik het van vroeger ken, geen poeha gewoon scheuren met die gitaren! Op deze cd staat ook mijn nr 1 nummer van het gehele jaar “Stand for” met zangeres Eye-ra-Haze.

4. John Coffey – Bright Companions – Nederlands beste speedrock band van deze tijd. Leuke gasten ook nog eens met een onuitwisbare uitstraling. Bright Companions is de ene adrenaline kick na de andere. Live zien? bekijk eerst je levensverzekering goed!

5. Blaudzun – Heavy Flowers – Blaudzun volg ik vanaf 2010, ik vind het geweldig. Je ziet en hoort een band van een kwajongen groeien naar een volwassen man. Heavy Flowers klinkt als de Rijn die zich van een rustig stroompje naar een wilde woeste rivier vormt.

Foto top 3.

Bombay Show Pig – 013, Tilburg – Deze foto is naar mijn bescheiden mening een pareltje. licht, houding en verhouding is haast perfect.. en juist dat haast vind ik top! niets voorbereid, gewoon spontaan iets zien gebeuren en er precies goed voor staan.

 

 

 

 

 

UselessID – Melkweg, Amsterdam – Zoals een redacteur van het Brabants Dagblad tegen mij zei: een coverfoto… ik zal het nooit over mezelf zeggen maar dank haar hartelijk.

 

 

 

 

Jaya the Cat – Supermarkt, Den Haag – Hier zit alles in om een paar minuten naar te kijken en steeds weer iets extra’s te zien. Ook de bewerking maakt het wat speciaals vind ik.

 

Deel: