Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, bands, concerten, wat iedereen maar wilde. Dit is het lijstje van fotografe Armelle van Helden.

1. KoRn. KoRn ken ik al lang, en om ze te mogen fotograferen is voor mij een eer. Zo gaaf om van zo dichtbij Jonathan Davis op de gevoelige plaat te leggen, echt geweldig!

 

 

 

2. Emilie Autumn. Het meest entertainende optreden van dit jaar, met een heel vette show. Rauw, maar zeker ook vertederend.

 

 

 

 

 

3. Di-Rect op Paaspop. Dit jaar heb ik zowel de opening van het festivalseizoen (Paaspop) als de sluiter van het festivalseizoen (Festyland) mogen meemaken. Op Paaspop werd ik verrast door de nieuwe zanger van Di-rect, Marcel Veenendaal. Hij heeft Di-rect een geheel eigen ander geluid gegeven, met een verwarmende uitstraling.

 

 

 

4. een springende Marco Roelofs van de Heideroosjes op Zwarte Cross. De eerste keer dat ik dit vierdaags festival meemaakte, en ik ben verkocht! Wat een gezellige sfeer, wat een mooi festival. Volgend jaar weer, wat mij betreft! Dit is helaas wel de laatste keer geweest dat ik de Heideroosjes live heb zien optreden voordat ze in september 2012 uit elkaar gingen. Een gemis voor de Nederlandse hiphopscene.

 

 

 

 

 

5. Mali Llywelyn van Race Horses. De band stond in het voorprogramma van Bat for Lashes, Paradiso. De muziek was heerlijk en het licht werkte ook goed mee, een naar mijn mening heldere foto.

 

Deel: