Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, band, concerten, wat iedereen maar wilde. Dit is het lijstje van de beste albums en concerten van recensent Rene Hoeflaak.

1). Echo & The Bunnymen in Amsterdam, Paradiso (januari): De setlist , de sfeer, het publiek, de dorst. Alles in Paradiso bracht het “1981″ gevoel naar boven. Nostalgie was het toverwoord in Paradiso. Op de prijs van het bier na dan. Geluid was meer dan goed.

2). Arno, Paradiso in Amsterdam; (december); Mix van nieuwe songs en oude TC Matic nummers. Strakke band. Maandagavond eindigde als vrijdagavond.

3). Jimmy Lafave, Paradiso, Amsterdam (november); Oorstrelende schoonheid. Een gepassioneerd optreden om je ogen bij dicht te houden. Amerikaanse verandamuziek. Klasse!!!

4). Luka Bloom, LantarenVenster, Rotterdam (Mei); Ben normaal geen fan van optredens met zitplaatsen. Maar met humorvolle en vrolijke liedjes weet Luka van begin tot eind te boeien.

CDs:’: (in willekeurige volgorde)

1). John Hiatt- Collected (drie CD’s met lekkere en vrolijke popsongs van deze onderschatte singer/songwriter die garant staan voor een avond vrolijkheid in je huiskamer of auto)

2). Tragically Hip- Now for plan A. Net als bij alle andere CD ‘s moest ik weer even wennen aan het typische Tragacally Hip geluid. Toch gaat de speaker nu weer voluit en heeft ieder nummer zo zijn eigen kippenvelmoment.

3). Arno-Future Vintage; Arno’s beste solo CD. Zonder enige twijfel. Vleugje TC Matic, wat ballades, strakke danspop, helder geluid en typische Arno teksten vol met one liners.

4). Jimmy Lafave- Depending in the distance: Zie boven. Wat voor het optreden geldt, geldt ook voor de CD.

5). DB’s- Falling off the sky. Verveelt nooit. Iedere dag beter.

Deel: