Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, bands, concerten, wat iedereen maar wilde. Dit is het lijstje van recensente Cindy Keulens.

Bladerend door mijn agenda van 2012 kwam ik tot de schrale ontdekking dat ik in het afgelopen jaar naar niet meer dan vijf concerten ging en dat alle vijf die optredens in Brabant plaatsvonden. De crisis lijkt definitief op alle fronten te zijn toegeslagen. Ik vind het lastig om die shows te ranken omdat het vijf totaal verschillende concerten waren.

Zo begon ik het jaar met The Black Keys. Ik herinner me van dat optreden dat ik het jammer vond dat die band zo snel zo groot is geworden en het hele Klokgebouw in Eindhoven wist te vullen. Hun muziek leent zich bij uitstek voor een kleine, donkere en rokerige kroeg.

Een week na carnaval ging ik naar de Willem II-zaal in Den Bosch, waar onder meer de New Yorkse punkband Agnostic Front te zien was tijdens een Heavy Hangout-zondagmiddag. Ondanks het vroege tijdstip ging het er flink tekeer.

De laatste drie concerten van het jaar zag ik in de Eindhovense Effenaar. In de grote zaal zag ik er mijn hiphop-jeugdheld KRS-One – still going strong -, op een warme zomeravond danste ik mee met de Nieuw-Zeelandse reggae/dub-band Fred Freddy’s Drop en ik sloot eind november met kippenvel af met de kleine maar heel fijne soulzangeres Lianne La Havas.

Vijf concerten in een jaar; veel is het niet en mager is het wel. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar laat zich makkelijk raden.

Deel: