“Dames en Heren, we landen binnenkort op Ozzy Osbourne Airport”. De baas van Birmingham’s Big Bear Music zou dit graag zien gaan gebeuren als eerbetoon aan de zanger. De winkels in – het nu nog Birmingham Airport – zullen vleermuizen in voorraad moeten gaan nemen als de wens van Jim Simpson uit gaat komen. Sinds een tijdje heeft Liverpool het John Lennon Airport en New York JFK, de platenbaas die Black Sabbath ontdekte roept nu dus op om het vliegveld te vernoemen naar de Sabbath frontman Ozzy Osbourne.

Jim Simpson’s oproep komt na het in de koelkast leggen van plannen om een Black Sabbath dag te houden in de stad. Jim heeft twijfels of een evenement van die omvang uberhaupt een succes zou kunnen worden. Hij vertelde: “Kom op, geef ons vliegveld een andere naam. De nieuwe naam is internationaal, zelfverzekerd, krachtig, onvergetelijk en laat de wereld weten dat we trots zijn op Ozzy”. Het idee om het werk van Ozzy Osbourne te herdenken wordt door de gemeenteraad van Birmingham gesteund als onderdeel van een breed opgezet programma om het muziektourisme een boost te geven. De man achter de plannen, Coun Philip Parkin, vreest dat het niet gaat gebeuren, hoewel hij positief tegenover de naamsverandering van het vliegveld staat.

Deel: