Misschien heeft Wolter Kroes-hatend Nederland geluk en stopt de zanger binnenkort met zingen, wegens een carrièreswitch: Kroes gaat in de oliebollen! Een unicum voor de vaderlandse entertainment industrie: een artiest die een nieuwe oliebol bedenkt en ontwerpt! Het nieuwe fenomeen “Gekleurde Oliebol” is een ingeving van Wolter Kroes die vervolgens met de nieuwe eigenaar van MultiVlaai het product liet maken.

“Zoals iedereen weet hou ik enorm van gezelligheid en daar mag een lekkere oliebol in deze tijd van het jaar niet bij ontbreken. Mijn kinderen vroegen laatst waarom oliebollen geen verschillende kleuren hebben, zoals bij snoepgoed. Toen dacht ik dat het toch leuk zou zijn om oliebollen in verschillende kleuren te maken”, vertelt Kroes.

Het contact met de Hoornse ondernemer Kees Hermans, onder andere eigenaar van Jamin en MultiVlaai, was snel gelegd en in samenwerking met Bakkersland werd de Gekleurde Oliebol ontwikkeld en getest. “En nu ze er dus in bijvoorbeeld roze, geel en bruin. Door de suikerlaag smaken deze oliebollen nóg lekkerder! Ik verdien helemaal niets aan dit idee maar vond het gewoon leuk om deze maffe ingeving werkelijkheid te zien worden!”, lacht Kroes.

Deel: