Een Amerikaanse krant laat weten dat Ray Collins, bandlid van Frank Zappa’s Mothers of Invention. afgelopen maandag 24 december – een week nadat hij in het in Pomona Valley Hospital Medical Center (Californië) was opgenomen voor een hartstilstand – aan de gevolgen daarvan is overleden. Collins verliet in 1968 Mothers of Invention omdat hij genoeg had van Zappa’s liefde voor satire. Tijdens een in 2009 gehouden interview liet Collins weten dat hij mooie muziek wilde maken. Collins was opgevoed met de muziek van onder andere Johnny Mathis en Nat King Cole.

De laatste dagen van zijn leven woonde Collins in een bestelbusje in Claremonth, Californië. Hij vertelde dat hij een tijdje als taxichauffeur had gewerkt in Los Angeles, en als bordenwasser in Hawaii. Collins ontving de royalties van het nummer ‘Memories of El Monte’, een ballad gebaseerd op de akkoorden van ‘Earth Angel’, dat hij samen met Zappa schreef. Ray Collins is 76 jaar geworden.

Deel: