Buiten de aankondiging dat er volgend jaar april een nieuw album uitgebracht zal gaan worden, zijn de mannen druk bezig met het graven in hun verleden, met als resultaat dat er komend jaar maar liefst 10 albums opnieuw in geremasterde versie zullen worden uitgebracht. Het eerste album – ‘Live In Paris 1975’ – zal op 29 januari als dubbel cd in de winkels liggen. Het concert, dat is opgenomen in 1975 in het Palais des Sports te Parijs, is het laatste concert met Ritchie Blackmore, die Deep Purple verliet om vervolgens Rainbow op te richten.

Blackmore zou jaren later weer terugkeren bij de band voor het album ‘Perfect Strangers’, om in 1993 de band voorgoed te verlaten. Blackmore, zanger David Coverdale, bassist/zanger Glenn Hughes, toetsenist Jon Lord en drummer Ian Paice zijn verantwoordelijk voor klassiekers als ‘Burn’, ‘Stormbringer’, ‘Highway Star’, ‘Space Truckin’ en ‘Smoke On The Water’. De geremasterde dubbel cd ‘Live In Paris 1975’ zal uitgebracht worden door Eagle Rock Entertainment.

Deel: