Gisteren, zaterdag 8 Decemeber, zijn de MIA’s uitgereikt (Music Industry Awards 2012) Deze MIA’s worden elk jaar aan Belgische artiesten uitgereikt. Voor dEUS en Netsky (5 nominaties), Triggerfinger en Balthazar (4 nominaties) was het een spannende avond. Voor de band Triggerfinger kwam een droom uit, van de 4 nominaties mochten ze voor alle 4 een MIA komen ophalen. De awards kregen ze in de categorieën ‘Beste Groep’, ‘Alternatief’, ‘Beste Live Act’ en ‘Hit van het jaar’.

Netsky won twee MIA’s, ‘mannelijke solo artiest’ en ‘Dance’. Selah Sue ‘Beste vrouwelijke soloartiest’, Balthazar ‘Beste album’, Willow ‘Beste videoclip’, Milow ‘Beste Pop’, ’t Hof van Commerce ‘Beste Nederlandstalig’, De Romeo’s ‘Vlaams populair’, Marco Z ‘Doorbraak’ en Creature With The Atom Brain ‘Beste Artwork’. Pianovirtuoos Jef Neve won 2 MIA’s in de categorieën ‘Beste Componist’ en ‘Beste Muzikant’.

Foto (c) Nathalie Bauland

Deel: