De Britse hardrock legendes van Deep Purple brengen in april 2013 hun 19e studio album uit. Het album, dat geproduceerd is door Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd, Peter Gabriel, Alice Cooper, Kansas) te Nashville, Tennessee, zal 13 nummers gaan bevatten, inclusief ‘Out Of Hand’, ‘Hell To Pay’, ‘Weirdistan’, ‘Uncommon Man’ en ‘Above And Beyond’. ‘Above And Beyond’ refereert aan Deep Purple’s dit jaar overleden keyboardspeler Jon Lord.

Over de titel van het album liet Ian Gillan zich nogal cryptisch uit. “Er is nog een groot vraagteken omtrend de titel van het album, maar mogelijk ook een uitroepteken. In wat ik heb gezegt kan je lezen wat je wilt. Later zal alles wel duidelijk worden, dit is alles wat ik erover kan en mag zeggen”, aldus de zanger. Deep Purple’s vorige album, ‘Rapture of the Deep’, dateerd van november 2005. Het was de vierde studio CD sinds gitarist Steve Morse aan de band werd toegevoegd.

Deel: