De LAPD, (Los Angeles Police Department) heeft de nabestaanden van de vermoorde rapper Notorious B.I.G. haar verontschuldigingen aan moeten bieden. Omdat de politie van mening was dat het publiceren van de rapper’s autopsierapport misschien de eventuele dader(s) of mensen die iets zouden kunnen weten over de aanslag zich zouden melden om de 15 jaar oude moordzaak eindelijk op te kunnen lossen, hadden ze het rapport vóór de nabestaanden ervan in kennis te stellen gepubliceerd.

Billy Hayes, de leider van het onderzoek, verklaarde het ten zeerste te betreuren dat deze administratieve fout gemaakt is en biedt de familie namens de LAPD zijn excuses aan. Christopher Wallace, zoals The Notorious B.I.G. werkelijk heette, werd in 1997,zes maanden nadat Tupac Shakur vermoord was, op 24-jarige leeftijd neergeschoten en overleed vrijwel direkt aan zijn verwondingen. De rapper zou vier keer geraakt zijn, één van deze vier kogels zorgde ervoor dat zijn hart doorboord werd, en beschadigde verder nog andere organen. Er werden tijdens de autopsie geen sporen van alcohol en/of drugs gevonden.

Volgens de politie zouden de dader(s) gezocht moeten worden in de toenmalige stromingen in de hiphopwereld, de West Coast (rond Tupac Shakur) en de East Coast (rond Notorious B.I.G). Tot op heden blijft ook de moord op Tupac nog onopgelost.

Deel: