Rapper en producer Double G, de alias van de Griekse Georgios Lazakis (1985), is een MC van de Kyteman’s Hip Hop Orchestra en hij is een van van The Devastators, een hiphop-groep uit Gorinchem. Double G bracht enkele weken geleden zijn debuut-cd ‘Life Story’ uit, tijd voor een babbeltje met de rapper…

De naam Double G werd verzonnen door een vriend en klasgenoot van hem, met wie hij samen vaak de les uitgestuurd werd. Die tijd ligt inmiddels achter hem. Hij is volwassen geworden en laat zien dat hij op eigen benen staat: in eigen beheer bracht hij zijn debuutalbum ‘Life Story’ uit. De releaseshow in Gorinchem organiseerde hij zelf en ook de posters en flyers verspreidde hij zelf. “Hier in Nederland heb je zoveel mogelijkheden, je kunt alles doen. Zeker als ik het vergelijk met m’n vrienden in Griekenland.”

Wat vertelt deze plaat over zijn levensverhaal? “De eerste nummers zijn vrij positief. De plaat eindigt een beetje in mineur. Ik denk dat je zowel de mooie als de minder mooie momenten in je leven moet waarderen. Je moet wijsheid halen uit elke ervaring die je hebt, ook al heb je elke dag wel een tegenslag. Het leven is kort en ik vind dat we er allemaal een mooie tijd van moeten maken.”

Zijn ouders zijn Grieks, elk jaar ging hij met ze op vakantie naar familie en vrienden in Griekenland. “Grieken zijn warme en gezellige mensen. Als ze vrij zijn genieten ze daar ontzettend van, meer dan Nederlanders. Die lijken meer op werken gericht. Ik merk aan mezelf dat ik in Nederland thuis ook nog vaak aan het werk ga. In Griekenland wordt een samenkomst met mensen veel eerder een echt feestje.” Het is logisch dat Double G ook geïnspireerd werd door de Griekse muziek. “Ik hou heel erg van het geluid van de bouzouki, de Griekse gitaar. Het instrument geeft een heel melodieus, mediterraans en warm geluid. Ik ben nu zelf ook aan het leren hoe ik op de bouzouki kan spelen.”

“Life Story’ is sinds oktober uit. Aan de plaat werkten o.a. Kyteman, The Outlawz, Termanology, Gery Mendes en Reks mee. ‘On a Mission’ is een nummer waarin ik zorg dat de Griekse burger zelf wordt gehoord, iets wat ik belangrijk vind. De Griekse burger wordt op dit moment totaal ondergesneeuwd door de media, hij krijgt helemaal niet de kans zijn eigen verhaal te doen over de crisis. Een vriend van me heeft een café vlakbij Athene. De lokale media gingen bij hem langs voor een reportage. Dat deden ze om 3 uur ’s middags. Je moet weten dat ze in Griekenland werken van 9 tot 2, dan sluiten ze even en gaan naar huis om te slapen waarna ze om 5 uur weer beginnen tot laat in de avond. Ze interviewden hem in zijn café om 3 uur ’s middags toen er niemand was. Zo zetten de media een beeld neer wat totaal niet klopt met de werkelijkheid. Met ‘On a Mission’ geef ik de Griekse burger een stem die wel gehoord wordt.”

De eerste tour van Double G zit er al op. Hij is nu bezig met het plannen van een reeks nieuwe shows voor 2013. Een aantal shows zijn al bevestigd: op 6 januari staat hij in de Amsterdamse Zanzibar tijdens de Greek Poetry Lounge en op 15 februari is hij te gast bij Mijke’s Middag van Radio 6. Ook staat New York op het programma in 2013. Double G wil er een bezoek brengen aan radiostations en hij wil een clip opnemen in de stad. Plannen heeft hij genoeg en vorige week nog dook hij opnieuw met een van The Outlawz de studio in. “Ik probeer te genieten van de plaat zoals die er nu is, maar ik merk ook aan mezelf dat ik alweer met nieuwe dingen bezig ben.”

Deel: