Massive Attack’s producer 3D heeft een gratis mixtape uitgebracht met daarop de overleden zanger Terry Callier. Callier, een Amerikaanse gitarist en zanger/tekstschrijver, overleed afgelopen oktober op 67-jarige leeftijd. Tijdens zijn 50-jarige carriere, werkte hij samen met Massive Attack voor hun uit 2009 daterende comeback album ‘Hidden Conversations’. De tape die door 3D nu beschikbaar gesteld is, is opgenomen in een studio te Bristol.

3D vertelde tijdens een interview dat hij een mixtape had samengesteld met daarop nummers waar hij samen met Neil en Terry aan werkte. Hij heeft nu de vrijheid genomen om ze aan te passen naar een meer persoonlijke vorm en ze in stukjes te delen, in een poging om te proberen de “spirit” van een groot man te delen.

Terry Callier’s 50-jarige carriere startte toen hij in 1962 op 17-jarige leeftijd een contract tekende bij Chess Records. De zogeheten doo-wop muziek uit zijn tienertijd achter zich latend, bracht hij een flink aantal albums uit, waarvan de 3 meest memorabele ‘Occasional Rain’ (1972), ‘What Color Is Love’ (1973), en ‘I Just Can’t Help Myself’ (1974).

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/69319560″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Deel: