Voormalige Razorlight-drummer Andy Burrows & Britse componist Ilan Eshkeri (Stardust, The Young Victoria & Kick-Ass) hebben samen de soundtrack van ‘The Snowman and The Snowdog’ geschreven en opgenomen. Dertig jaar na de originele kerstfilm en Oscar-genomineerde klassieker ‘The Snowman’, zal deze kerst de opvolger ‘The Snowman and The Snowdog’ in première gaan op BBC Channel 4. Deze opvolger herenigt de kijkers met ’s werelds favoriete kerst personage.

“Het was een enorme eer voor mij om gevraagd te worden om samen met Ilan de muziek te mogen schrijven voor ‘The Snowman and The Snowdog’. Toen hij mij belde en het vertelde, liet ik m’n telefoon uit mijn handen vallen. Het is een droom die uitkomt. De nieuwe film heeft al de magie van het origineel en vervult je met warmte, maar ook met emoties waardoor je tranen in je ogen krijgt. Om samen te mogen werken met het team dat verantwoordelijk was voor de originele film was een fantastische ervaring”, aldus Andy.

‘Light The Night’ is de officiële single van de soundtrack van deze nieuwe film en is vanaf 10 december als download te koop. Op de soundtrack staat ook een nieuwe versie van Andy Burrows’ huidige 3FM Megahit ‘Hometown’, die hij speciaal voor de soundtrack samen met een orkest opnam. De complete soundtrack van ‘The Snowman and The Snowdog’ is vanaf 17 december verkrijgbaar.

Live:

17-dec-12 Ziggo Dome (supporting Muse) – Amsterdam
10-jan-13 Eurosonic/Noorderslag – Groningen

Deel: