Platenlabel en boekingskantoor Goomah Music heeft een nieuwe act in haar stal mogen verwelkomen. Goomah Music zal voor de Amsterdamse act ‘The Silhouettes’ de boekingen gaan verzorgen en in 2013 het debuutalbum van het duo uitbrengen. De samenwerking kent direct een vliegende start, want de band is bevestigd voor Noorderslag 2013. Noorderslag is het belangrijkste showcase festival voor Nederlandse popmuziek. De band zal optreden op het 3voor12 podium.

The Silhouettes is een internationaal surf pop duo, bestaande uit Ben Rider (zang/gitaar) en Marthe Jellema (zang/toetsen/gitaar). Samen maken zij shoegazende, lieve, zomerse, aanstekelijke surfpop met een lofi-feel. Gewapend met lekkere beats, gitaar, synths en hun galmende stemmen klinken ze rauw en melodieus tegelijk, soms met een naïeve ondertoon. Hun grootste inspiraties komen van Amerikaanse westkust bands zoals Best Coast, Wavves en The Beach Boys.

The Silhouettes zijn afgelopen februari gestart en waren in april al “Hollandse Nieuwe” bij 3voor12. Ze werden opgepikt door verschillende promoters en hebben sinds het begin al veel kunnen optreden in clubs en festivals zoals o.a. EKKO, Vera, Magneet Festival, Noorderzon Festival, Crossing Border Den Haag en Incubate Festival. Daarnaast zijn zij deze zomer op tour geweest in de VS, waar zij een rondje hebben gemaakt in Californië. Optreden doet het duo met de ondersteuning van een drummer en bassist.

01-12 Le Mini Who?, Utrecht
03-12 Vrankrijk, Amsterdam
05-12 Studio Tilburg, Tilburg
12-12 Doornroosje, Nijmegen
13-12 De Oosterpoort, Groningen
14-12 PIP, The Hague
15-12 Off Corso, Rotterdam
18-12 Paradiso, Amsterdam
20-12 Effenaar, Eindhoven
21-12 Hedon, Zwolle
22-12 ACU, Utrecht
28-12 OT301, Amsterdam
29-12 Tivoli, Utrecht
12-01 Noorderslag, Groningen

Deel: