Een uniek festival in Nederland is Crossing Border, met schrijvers die voorlezen uit eigen werk en niet de geijkte artiesten. Als je eens wat anders wilt zien en horen is dit festival op diverse plekken (Enschede, Den Haag en Antwerpen) te zien. Uitverkocht ook dit jaar weer op de locatie Den Haag, met podia in o.a. de Duitse kerk, een klein circustentje en zelfs een caravan. Hoofdpodium is natuurlijk de Koninklijke Schouwburg wat voor de meeste artiesten de eerste keer is om op te treden. Kyteman met zijn Orchestra was op de vrijdag de publiekstrekker naast Paul Buchanan. Paul was de zanger van de band The Blue Nile en werd bekend met de song “Tinseltown in the rain”.

De avond opende met  de Deense Maggie Bjorklund op pedal-steel, zeg maar een liggende gitaar. Op de bijzondere locatie in de Duitse Kerk., speelt zij country muziek. Anne Soldaat vervolgens is te bewonderen in de Buchanan. De gitarist speelde in de laatste tour met Tim Knol, maar kan het alleen ook prima af in een volle zaal. Alleen met een pianist doet de Schotse zanger Paul Buchanan van zich horen. De zaal is muisstil bij de warme stem van Paul.

Meer vuurwerk komt van de rappers op dit festival, in de tent spelt de Australische Omar Musa, naast zijn sterke raps is hij ook een dichter waar hij ondermeer een Australische Poëtry Slam mee won.

Meer rappers op het hoofdpodium bij Colin Benders alias Kyteman. Hij dirigeert zijn orkest met klassiek, opera en rap een wonderschone combinatie die door het publiek zeer gewaardeerd wordt.

Deel: