Dat Noord-Europa meer te bieden heeft dan de blauw-gele meubelgigant, knäckebröd en wollen truien bewijst Nordic Delight Festival. Dit nieuwe festival beleeft op zaterdag 2 maart haar eerste editie in NUtrecht en biedt een dag lang een culturele ontdekkingstocht door Noord-Europa. Popmuziek vormt de hoofdmoot op drie podia. De eerste namen van artiesten die daar optreden zijn Daniel Norgren, Lars and the Hands of Light, Highasakite, Ane Trolle en comedian Johan Glans. Daarnaast valt er veel te ontdekken op het gebied van de Scandinavische film, design, mode en de Noord-Europese keuken.

De Zweed Daniel Norgren gooide onlangs met zijn energieke, rauwe bluessongs hoge ogen als voorprogramma van The Tallest Man On Earth. Een grote Noorse belofte is het artpoptrio Highasakite. Voor de nodige warmte zorgen de Denen van Lars and the Hands of Light met hun zonnige, eigenzinnige popliedjes. De veelzijdige, Deense zangeres Ane Trolle werd bekend met Trentemøllers hit ‘Moan’ en bracht onlangs haar eerste solo-album uit. Johan Glans is één van de bekendste stand-up comedians uit Zweden en bezoekt Nordic Delight Festival tijdens zijn Engelstalige tournee. Meer bevestigde namen volgen spoedig.

Van muziek van Agnes Obel tot The Whitest Boy Alive, films als As it is in Heaven en Melancholia, tv-series als The Killing en Borgen en merken als HAY, WoodWood en Nümph: design, mode, film, kunst en muziek uit het noorden van Europa krijgt steeds meer vat op ons, Nederlanders. Vanuit deze liefde voor Noord-Europese cultuur is Nordic Delight ontstaan. Het festival creëert een platform om deze culturele uitingen samen te brengen en biedt zowel bekende als nieuwe artiesten een podium in Nederland. Na een behaaglijk en goedbezocht muzikaal voorproefje op 4 november in de Utrechtse Leeuwenbergh presenteert Nordic Delight op 2 maart haar eerste festival.

Nordic Delight Festival vindt plaats in NUtrecht, een ruwe, voormalige loods in het Cartesiusgebied nabij station Utrecht Zuilen (10 minuten fietsen vanaf Utrecht Centraal).

Deel: