Eigenlijk is hij drummer bij de band Passion Pit, maar Nate Donmoyer staat ook graag achter de draaitafels zijnde Shuttle. In 2009 bracht hij reeds een EP uit (‘Tunnel’) en nu is er een 5-track EP ‘Halo’. Donmoyer zit niet stil, want ook Passion Pit bracht dit jaar een album uit, ‘Gossamer’.

‘Halo’ is dan wel een 5-track EP, in feite bestaat ze slechts uit 4 nummers, waarbij titeltrack ‘Halo’ er nogmaals op staat in de ‘radio edit’. Het nummer is wat Drum ’n Bass-georiĆ«nteerd, terwijl ‘Whip’ juist meer weg heeft van een mix tussen jaren ’90-computerspelletjes, Da Lata’s ‘Serious’ en wat overdubbed pianco-chords. Het nummer is niet slecht, nee verre van, maar het is dan wel het enige nummer van de EP dat nog wat om aan te horen blijft. Het funky ‘Wake up’ of het vreemde ‘Apple’ zijn dan weer compleet andere tracks, nummers zijn het amper te noemen, om dat weer aan te komen bij het origineel van ‘Halo’. Shuttle schreef het nummer samen met Isom Innis, inderdaad van Foster the People en ook aan Ison is hetzelfde te zeggen als aan Nate: “Stick to your other projects!” Isom’s stem op ‘Halo’ is irritant nasaal en bij Idols, X-Factor of The Voice zou je direct doorzappen naar een andere zender.

‘Halo’ is wederom een bewijs dat velen mis zitten: Velen noemen house geen muziek, of iets wat iedereen kan maken, ‘Halo’ is het bewijs dat zelfs artiesten die muzikaal best wel het een en ander in hun vermogen hebben, ook gigantisch de fout in kunnen gaan. (4/10) (Ninja Tune)

Deel: