Diverse bronnen lieten eind april weten dat Sir Elton John zou worden aangeklaagd vanwege de tekst van zijn wereldhit ‘Nikita’. Guy Hobbs claimde dat hij het nummer ‘Natasha’ al schreef in 1982. Hobbs wilde via de rechter ervoor zorgen dat hij gecompenseerd zou worden voor de “geleden” schade. Hobbs zou de tekst van ‘Natasha’ gebaseerd hebben op een relatie die hij gehad heeft met een serveerster van een Russisch cruiseschip. Elton John beweert dat hij de tekst van zijn wereldhit Nikita niet heeft gestolen.

De rechtszaak die volgde pakte dus uit in het voordeel van Sir Elton. Elton vroeg om de aanklacht te laten vervallen omdat hij nooit en te nimmer tekst zou stelen van een nietszeggende tekstschrijver. Ook verklaarde hij dat het thema van ‘Natasha’ te algemeen is om “copyright protection” te verkrijgen.

Deel: