Bryan Ferry zit 40 jaar in het vak. Om dit heuglijke feit te vieren – zowel als solo ariest als de bedenker van Roxy Music – heeft de zanger een aantal van zijn eigen composities, gespeeld door het Bryan Ferry Orchestra in de stijl van de jaren’20 opnieuw opgenomen. Gedreven door zijn fascinatie omtrend de “oorlog” die bekend staat als ‘The Jazz Age’, heeft Ferry de nummers als instrumentale versies opgenomen.

Het album getiteld ‘The Jazz Age’ is een bedwelmende collectie van tijdloze songs die de “spirit” van onder andere Louis Armstrong’s Hot Seven, Bix Beiderbecke’s Wolverines en de Original Dixieland Jazz Band doen herleven. De donderende waterval van ‘Virginia Plain’ tot de tijdloze golf van ‘Slave To Love’, ‘Avalon’ en ‘Reason or Rhyme’; niets van Ferry’s muzikale stijlen is weggelaten. ‘The Bogus Man’, wat haar debuut had op het uit 1973 daterende album ‘For Your Pleasure’, laat het geluid van Duke Ellington’s Cotton Club band herleven, het arrangement van ‘Don’t Stop the Dance’ zou zomaar uit de pen van Don Redman gekomen kunnen zijn. Bryan heeft een soundtrack gecreëerd voor die eindeloze, met champagne gevulde feestjes die je in de films van F. Scott Fitzgerald ziet, voor een hele nieuwe generatie is ‘The Jazz Age’ pure ‘Great Gatsby’-achtige muziek.

Tracklisting
1. Do The Strand.
2. Love Is The Drug.
3. Don’t Stop The Dance.
4. Just Like You.
5. Avalon.
6. The Bogus Man.
7. Slave To Love.
8. This Is Tomorrow.
9. The Only Face.
10. I Thought.
11. Reason Or Rhyme
12. Virginia Plain.
13. This Island Earth.

Deel: