Rolling Stones gitarist Ronnie Wood heeft door middel van een veiling diverse memorablia en persoonlijke kunstwerken uit zijn lange Stones carriere te koop aangeboden. De memorabilia, verzorgd door de rocker en zijn ex-vrouw Jo Wood, zijn afgelopen weekend via een online veiling vanuit hun Beverly Hills gallery verkocht. Lederen en fluwelen jassen, gitaren en een gesigneerde litho van Eric Clapton, deze litho wisselde voor $5,120 van eigenaar. De 1955 Fender Stratocaster gitaar bracht $60,800 op. Een wit lederen jack die Wood zelf gedragen heeft werd verkocht voor $8,960.

Afgelopen september werd de veiling al aangekondigd na maanden van strijd tussen Ronnie en Jo over gezamelijke bezittingen. Het voormalig koppel ging na 23 jaar huwelijk in 2008 uit elkaar. Hun offieciele scheiding werd pas in 2011 uitgesproken. De opbrengst van de veiling gaat voor ene deel naar de Grammy Awards charity MusiCares. Deze organisatie bied hulp aan diegene die in de muziekwereld financiële, medische of noodhulp nodig hebben.

Deel: