Met de jaarlijkse concertserie ‘Breder dan klassiek’ zoekt Amsterdam Sinfonietta de grenzen op van de klassieke muziek en werkt samen met bekende artiesten uit de pop- en jazzwereld. Eerdere gasten waren onder meer Cristina Branco, Wende Snijders en afgelopen jaar Ellen ten Damme. Bij de nieuwe reeks in januari 2013 is de Noorse singer-songwriter Ane Brun te gast. Brun was een aantal dagen geleden nog op Lowlands te zien, maar zal met Amsterdam Sinfonietta haar nummers in een nieuw en verrassend jasje steken. Een theatrale avond met klankexperimenten, poparrangementen en klassieke muziek.

De Noorse singer-songwriter Ane Brun (1976) staat bekend om haar artistieke lef en verbeeldingskracht. De zuivere, ijle stem bezet telkens de top van de hitlijsten in haar eigen land. Maar ook in Nederland gaat ze als een trein sinds ze in 2004 doorbrak met een optreden op het Eurosonic Festival. In 2010 tourde ze met Peter Gabriel door Europa, daarnaast werkte Ane Brun onder meer met A-ha. In zo’n tien jaar bouwde ze een roemrijke carrière op en inmiddels heeft ze zes albums op haar naam staan. Het meest recente album ‘It All Starts With One’ verscheen afgelopen najaar. Het werd zoals zijn voorgangers door zowel pers als fans de hemel in geprezen.

Met Amsterdam Sinfonietta zingt ze nummers van haar laatste cd, en van eerdere albums, in unieke, nieuwe strijkersarrangementen. Daarbij wordt ze vergezeld door haar eigen pianist en drummer en zelf speelt ze ook gitaar. Maar haar stem reikt veel verder dan popmuziek. Zo vertolkt ze eigenzinnige bewerkingen van eeuwenoude liederen van Purcell en Monteverdi. Kortom: de ideale ‘Breder dan klassiek’-artiest.

CONCERTDATA
Wo 9 januari 2013, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Do 10 januari 2013, Muziekcentrum Enschede
Vr 11 januari 2013, Concertzaal Tilburg
Za 12 januari 2013, Stadsgehoorzaal Leiden
Zo 13 januari 2013, Vredenburg Leische Rijn Utrecht
Di 15 januari 2013, Theater De Spiegel Zwolle
Wo 16 januari 2013, Concertgebouw Amsterdam
Do 17 januari 2013, De Oosterpoort Groningen
Za 19 januari 2013, Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam

Deel: