Eindelijk na 14 jaar weer nieuw werk van de Zuid Afrikaanse singersongwriter en dichter Gert Vlok Nel. Gert is een buitenbeentje en cult figuur in de Zuid Afrikaanse muziek en literatuur scene. De onlangs overleden Nederlandse dichter des vaderlands Gerrit Komrij publiceerde maar liefst 8 gedichten van hem in zijn bloemlezing van de Zuid Afrikaanse poezie. De in 2006 in Nederland en Belgie uitgebachte CD/DVD Beautiful in Beaufort Wes met de schitterende gelijknamige documentaire( die in hetzelfde jaar door de VPRO is uitgezonden ) stond wekenlang in de top 100. De documentaire, met muziek van Gert Vlok Nel, schetst het dagelijks leven van de arme ( zwarte en blanke) gemeenschap in Beaufort, een slaperig klein dorpje ver weg van Johannesburg en Kaapstad. Op het nieuwe album Onherroeplik dat geproduceerd werd door bassist, componist en goede vriend Schalk Joubert, 10 betoverend mooie songs met een wat meer uitgesponnen sound dan op Beautiful in Beafort Wes. Dit album is een overduidelijke herbevestiging van het unieke stemgeluid en gigantisch muzikaal en literair talent van Gert Vlok Nel. Eind november komt Gert naar Nederland en Belgie.

Deel: