‘Mountains For Everyone’, het tweede album van Swelter ligt enkele dagen later in de winkel dan de geplande release op 19 oktober. De naar het Duitse Rough Trade-magazijn verstuurde voorraad is zeer waarschijnlijk ontvreemd. Het is niet de eerste tegenslag rondom de release van Swelter. Eerder brak bassist John Zoet zijn pols, waardoor hij de cd presentatie op 25 oktober in het Zwolse poppodium Hedon moet missen.

“We zijn er goed ziek van,” aldus Swelter-zanger Bart Drost. “Alles is in samenwerking met Rough Trade zó zorgvuldig voorbereid en dan krijg je dit.” De bestelde cd’s zijn nooit in het magazijn aangekomen, de Zwolse band stuurt vandaag een nieuwe voorraad cd’s naar Duitsland, waardoor ‘Mountains For Everyone’ naar verwachting pas dinsdag in de Nederlandse platenzaak verkrijgbaar is. Wel is het album al als digitale download verkrijgbaar via iTunes en Bandcamp.

“Het lijkt wel alsof de titel van de cd een ‘self-fulfilling prophecy’ is, het verloopt allemaal niet bepaald vlekkeloos. We vinden het heel vervelend dat het zo loopt, maar ik hoop dat onze fans dit zien als overmacht. Gelukkig hadden we niet de hele voorraad naar het magazijn in Duitsland gestuurd, anders was het probleem nog veel groter,” aldus Drost.

Momenteel is Swelter druk in voorbereiding op de cd releasy party in Hedon in Zwolle. “We zijn nu hard een invalbassist aan het inwerken voor de show in Hedon, aanstaande donderdag. Hopelijk lukt het hem alles op tijd in te studeren en blijft het hier even bij. Een nieuwe cd uitbrengen is al spannend genoeg zonder dit soort tegenslagen.”

‘Mountains For Everyone’ ligt dinsdag 23 oktober in de platenzaak, het album is per direct verkrijgbaar als digitale download. Op donderdag 25 oktober presenteert Swelter haar nieuwe werk in Hedon.

Deel: