De uit Georgië afkomstige Katie Melua was vrijdagavond wederom terug in Nederland. Waar Katie eerder nog dit jaar voor Hans Breukhoven in Amsterdam de Fame opende, trad de zangeres, ontdekt door Mike Batt, voor de vierde keer op in de Heineken Music Hall met haar Secret Symphony Tour 2012. Eerder probeerde Katie Melua met het album ‘The House’, welke Mike Batt mixte en William Orbit produceerde, een iets andere muziek stijl maar de rustige muziek is met het album ‘Secret Symphony’ weer terug. Dit werd vrijdagavond door de vele fans gewaardeerd.

Foto (c) Raymond van Hoorn / HetNieuwsUit.nl

Tijdens de eerste nummers sprak de in Londen woonachtige zangeres over haar huwelijk met James Toseland en grapte over vriendjes in haar jongere jaren. Met deze tekst introduceerde ze ‘I’d like to kill you’. Tijdens het concert vertelde Katie ook over haar verleden, dat in Georgië de stroom vaker uitviel. Dit was altijd voor haar een bijzonder moment aldus Melua, waarna ze ‘When the lights go out’ zong. Alhoewel de HMH dit keer niet uitverkocht was, mag het concert toch mooi genoemd worden. Katie Melua is een zangeres met een mooie stem, waar in Holland haar muziek meer gewaardeerd mag gaan worden.

Na haar start in Engeland werd er in Nederland geopend met de tour 2012-2013; Op 17 februari 2013 zal haar tour in Frankrijk worden afgesloten. Opmerkelijk was de tijd die ze na het concert nam voor fans die haar wilde ontmoeten tijdens een ‘Meet en Greet’, een groot zangeres waardig.

Deel: